Burn-out begeleiding

Burn-out begeleiding

 

Bij ernstige spannings- of uitputtingsklachten, al dan niet met ziekteverzuim is een meer intensieve, gestructureerde en diepgaande begeleiding nodig.


Tijdens deze begeleiding behandelen we vijf thema's die je helpen om je energiebalans en veerkracht duurzaam te herstellen:

1. Wat is er met mij aan de hand?

2. Het verzamelen van je veranderwensen, sterktes en hulpbronnen

3. Je fysieke conditie aanscherpen en opnieuw leren ontspannen

4. (Opnieuw) leren luisteren naar je lichaamssignalen 

5. Een krachtige, oplossingsgerichte mindset ontwikkelen 


Naast activerende en ervaringsgerichte oefeningen krijg je ook de nodige informatie om te weten wat, waarom en hoe je dingen anders kan aanpakken.

Om de zelfsturing te heractiveren, sessies voor te bereiden of te verdiepen worden er thuisopdrachten meegegeven. 

Bij werkonbekwaamheid wordt eveneens besproken hoe je het contact met de werkgever en collega's kan onderhouden en/of opnieuw aangaan.


Om de werkhervatting maximale kansen te geven en in goede banen te leiden, kan je na de intensieve begeleiding loopbaanbegeleiding volgen. 

Van zodra je aan het werk bent, kan je nazorg krijgen om herval te voorkomen.


Bij spannings- en uitputtingsklachten is een consult bij de huis- en/of bedrijfsarts steeds aangewezen. Deze sluit eerst medische oorzaken uit en stelt een diagnose met bijhorend advies. Wanneer er sprake is van een depressie, angststoornis, trauma, alcoholmisbruik, ... raadpleeg je best eerst een psychiater en/of klinisch psycholoog.  


Leeuwstraat 41 - 9800 Deinze 

BNP: BE52 0016 4478 1409

BTW: BE 837 875 904

Copyright Liesbet Moortgat 2019