Over mezelf

Als orthopedagoog begeleid en ondersteun ik zowel individuen als beleidsteams, intervisiegroepen en lerende netwerken in hun wens om veerkrachtig te ontwikkelen, waarbij het welbevinden van de coachee(s) niet alleen een voorwaarde of maatstaf is, maar de essentiële groeimotor. Mijn rijke ervaring met onderwijs en (mantel-)zorg, wil ik benutten en als troef inzetten om leraren, hulpverleners en mantelzorgers verder op weg te helpen in hun zoektocht naar méér balans, uitdaging, levenskwaliteit, werkvreugde... Naast begeleidingswerk neem ik af en toe de tijd om materialen te ontwikkelen of een boek te schrijven, een rustpunt dat tijd, ruimte en nieuwe uitdagingen creëert.


Ik hanteer een oplossingsgerichte aanpak. Dit betekent niet dat ik een pasklaar antwoord heb voor elk probleem. Wel zal ik me engageren om grondig te luisteren, ten volle te begrijpen en samen met jou te onderzoeken wat je nodig hebt om je welbevinden, veerkracht en/of levenskwaliteit te verstevigen. We bekijken eerst wat wel goed gaat in je leven en wat je wil behouden. Vervolgens vertalen we moeilijkheden in veranderwensen. Vertrekkend van wat al werkt, bepaal je zelf wat de volgende kleine stap is om je wens te realiseren. Tijdens dit ontwikkelingsproces behoud je de regie over je eigen leven. Jij bepaalt het doel en de weg, ik geef jou tijd en ruimte om -  via krachtige vragen en ervaringsgerichte oefeningen – te reflecteren over wat je wel en niet (meer) wil en op basis van deze inzichten eigen, duurzame keuzes te maken. Oplossingsgericht werken betekent dus een engagement van jou en mij, waarin we samen actief aan de slag gaan.


Ben je iemand die – via dialoog – komt tot eigen oplossingen? Helpt visualiseren, bewegen en ‘doen’ je om het overzicht te krijgen/behouden? Houd je van eenvoud en efficiëntie? Zijn vriendelijkheid en authenticiteit jouw twee trouwe bondgenoten? Dan hebben we – denk ik – een match.

Feedback 

Uit een tevredenheidsmeting wordt de begeleiding omschreven als 'waarderend, verdiepend, vraag-gestuurd, intensief, verhelderend, confronterend, informatief, georganiseerd, doelgericht, persoonlijk, gestructureerd, bijsturend, inzicht krijgend, leerzaam, verbredend, nuttig, diepgaand, eerlijk, motiverend, to the point, empathisch, concreet, toepasbaar, warm, aanmoedigend, nuchter, onderzoekend, ondersteunend, spiegelend, reflecterend, verrijkend, treffend, ontspannend, inspirerend, verademend, toekomstgericht...'

Ervaring


 • Human Results: loopbaanbegeleiding & toolontwikkeling
 • Freelance: beleidsondersteuning in scholen & social profit organisaties
 • Onderwijs: leraar, stagebegeleider, zorg- en GOK-coördinator
 • Eerstelijnshuis Deinze: oplossingsgerichte psychotherapie 

Opleiding & vorming • Licentiaat in de pedagogische wetenschappen, optie orthopedagogiek. UGent
 • Geaggregeerde in onderwijskunde. UGent
 • Master Solution-Focused Practitioner. Korzybski-instituut Brugge 
 • Gecertificeerd stress en burn-outcoach. HRD Academy
 • Gecertificeerd kernkwadrant trainer. Daniel Ofman
 • Vorming Loopbaan met zorg.           KU Leuven Magenta/Pulso/VDAB
 • Vorming Loopbaanlemniscaat. Vokans Gent

Publicaties


 • Aan de slag met je klas, Garant 2013
 • Mama, papa, ik heb kwaliteiten, Academia Press/Lannoo 2015

Leeuwstraat 41 - 9800 Deinze 

BNP: BE52 0016 4478 1409

BTW: BE 837 875 904

Copyright Liesbet Moortgat 2019